Ulla Hvids beretning.

25. april 2015

Startside
Slutseddel Thulstedhus
Div regninger 1949
Thulstedhus bliver malet
Billeder af Thulstedhus
Ulla Hvid
Helberskov visen
Sang indvielse 1949
Sang 50 års jubilæum
Moderne Helberskov vise

 

 

Har modtaget denne mail fra Ulla Hvid - håber der er nogen der kan hjælpe hende.

Ullas email adresse er : uh-christiansen@hotmail.dk

 

Hej Kalle.
 
Jeg skriver til dig da jeg er gammel Helberskov pige, Dengang hed jeg Ulla Hvid Christiansen, mine forældre var Elly Hvid Christiansen og Marius Christiansen, Min mor kom til Helberskov som husbestyrinde med en  lille dreng Arne, Mine forældre blev gift i 1952 min farfar Jens Christiansen, Jens Christiansen blev kaldet Jens Lassen, af ukendte grunde, han var kun kendt under dette navn, boede der på aftægt. Han var gift med Martha  Christiansen de havde børnene Elna, Anna og Christian, foruden min far.
Vi boede lige over for grusgrave som blev kaldt bjerget. Jeg har fornyligt erfaret at vores adresse var Lysevej 1, Vi flyttede til Århus i 1960 da jeg var 9 mdr.
Nu er jeg i en alder af 55 år blevet nysgerrig efter ´mine rødder, Jeg ved ikke meget mere end det jeg har skrevet, der er ingen jeg kan spørge, da mine forældre er døde. Jeg ved Christian, Anna og Elna døde barnløse, af den søskendeflok var det kun min far der fik mig, Arne min bror er jo ikke min fars søn. 
Jeg vil meget gerne vide om jeg har familie på min fars side, Kusiner, fætre eller deres efterkommere til min far. Jeg mener jeg på et tidspunkt hørte tale om en kusine Ida men jeg er ikke sikker.
 
Christian døde som 18 årig af lungebetændelse, efter han stod brandvagt, Begravet på Als kirkegård.
Elna døde så vidt jeg ved af tuberkulose som 31 årig, hun var gift, jeg ved ikke med hvem. Begravet på Solbjerg kirkegård,
Anna døde af Kræft som jeg mener 84 årig. begravet Als kirkegård.
 
Min farfar Jens Christiansen ( Lassen) døde af kræft  i 1959 og begravet på Als kirkegård
Min farmor Matrha Chistiansen begravet på Als kirkegård.
 
Min faster Anna var husbestyrinde ved Niels jeg tror Nielsen på Als hede i hele min barndom og jeg mener også længe før, end jeg blev født. Da hun blev pensioneret flyttede hun i et hus som hun købte på Tranevej i Øster Hurup, Niels flyttede ind til hende og de boede i hver sin ende af huset. Sener flyttede Anna på plejehjem i Als. 
 
Jeg tror ikke jeg kan oplyse mere. Jeg syndes ikke at huske at jeg har fået mere at vide.
 
Jeg ved ikke om dette er nok til at der kan findes ud af noget mere om min rødder. Jeg vil meget gerne svar på supplerende spørgsmål, selvom jeg ikke syndes jeg ved mere, men det kan jo være det kommer, ellers kan det være jeg kan spørge min bror Arne, han var 9  år da vi flyttede fra Helberskov. Så han husker selvfølgelig meget.
 
Jeg kan oplyse en sjov tradition i familien.
Jens` sønner skulle hedde Marius og Christian.
Marius` sønner skulle hedder Jens og Christian.
Christian` sønner skulle hedde Marius og Jens.
Dette gik så vidt jeg ved igen igennem flere generationer, men er sikkert blevet brudt.
 
Jeg håber dette er nok til at finde ud af noget om min slægt, men som skrevet vil jeg meget gerne bidrage med mere, hvis jeg kan, eller vil jeg gerne spørge min bror Arne.
 
På forhånd tag for at jeg må ulejlige dig, jeg håber inderligt at der kan findes ud af noget, bare en lille smugle har også ret.
 
Mange hilsner fra
Ulla Hvid. 

 

                                           

 

 

Startside | Slutseddel Thulstedhus | Div regninger 1949 | Thulstedhus bliver malet | Billeder af Thulstedhus | Ulla Hvid | Helberskov visen | Sang indvielse 1949 | Sang 50 års jubilæum | Moderne Helberskov vise

sidst opdateret 25. april 2015